Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 1 έως 6 από 6

Θέμα: ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

  1. Νεραϊδομαμά Το avatar του χρήστη ΝΕΡΑΙΔΟΚΛΕΦΤΡΑ
    Εγγραφή
    25-01-2009
    Περιοχή
    Δάσος!!!!
    Μηνύματα
    1.143
    Μου αρέσει η ανάρτηση
    138
    Του άρεσαν 668 μηνύματα

    σε 263 αναρτήσεις

    Προεπιλογή ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

    ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ Μερίδες:
    Χρόνος Προπαρασκευής:
    Χρόνος Μαγειρέματος:
    Κατηγορία: Αρτοποιήματα, Γλυκά
    Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
    ΠαρουσίασηΠαραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μου. Μια ευκολομνημόνευτη συνταγή με γνώριμη και κοινά αποδεκτή γεύση.

    Υλικά1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
    2φλιτζανάκια του καφέ βούτυρο
    3 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη
    4 αυγά
    1 κουταλιά σούπας αμμωνία
    ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού
    λίγη σόδα
    (περίπου 1/4 κουτ. γλυκού)
    αλεύρι όσο πάρει
    (περίπου 5 με 6 φλ. τσαγιού)
    ΕκτέλεσηΧτυπάμε το (φυτικό ή αγελαδινό) βούτυρο. Η χρήση του μίξερ δεν είναι απαραίτητη, όπως άλλωστε παρασκευαζόταν η αυθεντική συνταγή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε ξανά. Βάζουμε τα αυγά, την αμμωνία και το ξύσμα, ανακατώνουμε πάλι. Τέλος ρίχνουμε τη σόδα και τόσο αλεύρι ώστε, να σχηματιστεί μαλακιά ζύμη, λίγο πιο μαλακιά από του ψωμιού. Ζυμώνουμε.
    Παίρνουμε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού, πλάθουμε κορδόνι, το διπλώνουμε στη μέση και κρατώντας σταθερή τη μια άκρη, στριφογυρίζουμε μερικές φορές την άλλη άκρη ή πλάθουμε σε πλεξούδα.
    Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαδωμένο ταψί και με κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
    Στο τέλος αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς Κελσίου, στο προτελευταίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσουν.
    Γίνονται περίπου 2 ταψιά του φούρνου.

    Ιδέα: Αν βρίσκονται κοντά σας πιτσιρίκια, δόστε τους από ένα κομματάκι ζύμης, να φτιάξουν τα δικά τους σχέδια, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους. Θα έχετε διπλό όφελος, καθώς τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά από τη μια, κι εσείς θα είστε πιο ξένοιαστει να συμπληρώσετε το ταψί σας, από την άλλη.
    Κάνε με ΑΘΑΝΑΤΗ με ένα ΦΙΛΙ ΣΟΥ μόνο !!!!

  2. Νεραιδοκηπουρός Το avatar του χρήστη koukoutsaki
    Εγγραφή
    02-07-2009
    Περιοχή
    στους νεραιδοκηπους!
    Μηνύματα
    282
    Μου αρέσει η ανάρτηση
    0
    Του άρεσαν 37 μηνύματα

    σε 26 αναρτήσεις

    Προεπιλογή

    Μπισκότα με βότανα και μπαχαρικά

    Για καλύτερο άρωμα μπορείτε να λειώσετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή θερμοκρασία μαζί με τα βότανα ή τα μπαχαρικά, ψήστε για λίγο και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει. Προτιμείστε να το ψύξετε σε πλαστικό μπολ με πλαστικό σκέπασμα. Όταν στερεοποιηθεί ξεφορμάρετε σε ένα ολόκληρο κομμάτι. Για τραγανά μπισκότα, χρησιμοποιήστε πραγματικό ανάλατο βούτυρο. Για πιο μαλακά μπισκότα χρησιμοποιείστε μαργαρίνη.
    Βότανα και μπαχαρικά που μπορείτε να δοκιμάσετε.

    Δενδρομολώχα
    Μαντζουράνα
    Φύλλα ή άνθη λεβάντας
    Φασκομηλιά
    Μελισσόχορτο, ή άλλα βότανα με άρωμα λεμονιού
    Θυμάρι
    Κανελογαρύφαλλο
    Κάρρι
    Μοσχοκάρυδο
    Κολίανδρο
    Κάρδαμο
    Αρωματοπίπερο
    Κανέλα

    Βασική συνταγή:

    Μια ράβδο βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου εμπλουτισμένη με βότανα
    Ένα μεγάλο αυγό
    Μια κούπα σκούρη ζάχαρη
    1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού
    Περίπου 2 1/2 κούπες αλεύρι, περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με την υγρασία.

    Εκτέλεση:

    1. Ανακατώστε καλά το βούτυρο τη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα.
    2. Προσθέστε τη σόδα και ανακατώστε καλά.
    3. Προσθέστε 2 κούπες αλεύρι και ανακατώστε καλά.
    4. Αναποδογυρίστε το μείγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίστε να προσθέτετε αλεύρι μέχρι η ζύμη να δουλεύεται και να μην κολλάει.
    5. Χωρίστε το σε τέσσερις μπάλες και ανοίξτε σε φύλλα πάχους 1/2 εκατοστού, σε αλευρωμένη επιφάνεια.
    6. Με ένα μυτερό μαχαίρι , κόψτε τη ζύμη σε λεπτές σφήνες και τοποθετήστε τις σε ταψάκι.
    7. Ψήστε στους 180 βαθμούς C μέχρι να ψηθούν χωρίς να μαυρίσουν. Παρακολουθείτε προσεκτικά.

  3. Νεραιδοκηπουρός Το avatar του χρήστη koukoutsaki
    Εγγραφή
    02-07-2009
    Περιοχή
    στους νεραιδοκηπους!
    Μηνύματα
    282
    Μου αρέσει η ανάρτηση
    0
    Του άρεσαν 37 μηνύματα

    σε 26 αναρτήσεις

    Προεπιλογή

    εγω τα εφτιαξα με λεβαντα απο την γλαστρα μου.τα εκανα με κουπ σε σχημα πεταλουδας και εριξα λιγη ζαχαρη στα φτερα τους οσο ηταν ακομα ζεστα για να κολλησει.εγιναν τελεια!δοκιμαστε τα!
    Ο Θεός δημιούργησε φάρμακα που φύονται στη γη,
    κι όποιος είναι σοφός, δεν θα τα αποφεύγει.
    Απόκρυφα, Εκκλησιαστής 34: 4

  4. Μαθητευόμενο ξωτικό Το avatar του χρήστη snowdancer
    Εγγραφή
    04-01-2009
    Μηνύματα
    44
    Μου αρέσει η ανάρτηση
    3
    Του άρεσαν 6 μηνύματα

    σε 3 αναρτήσεις

    Προεπιλογή μουστοκουλουρα με πετιμεζι...

    υλικά
    1 ποτήρι λάδι
    1ποτηρι ζάχαρη
    1 ποτήρι πετιμέζι
    1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
    1/2 ποτήρι κονιάκ
    4κγ μπεκιν
    1κγ σόδα
    1κγ κανέλα
    1κγ γαρίφαλο
    1,5 κιλό αλεύρι

    εκτέλεση
    βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι το πετιμέζι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε το κονιάκ την κανέλα και το γαρίφαλο κ τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στο οποίο έχουμε διάλυσή την σόδα.
    Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπεκιν κ πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε κ τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά


  5. Παλιό Μέλος Το avatar του χρήστη melita
    Εγγραφή
    06-05-2009
    Περιοχή
    πάνω σε ενα σύννεφο...
    Μηνύματα
    1.043
    Μου αρέσει η ανάρτηση
    0
    Του άρεσαν 115 μηνύματα

    σε 88 αναρτήσεις

    Προεπιλογή Κουλουρακια κανελλας

    Ύλικά:
    • 2 1/4 φλυτζάνια λάδι
    • 1 3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
    • 1 1/4 φλυτζάνι νερό
    • 4-5 ξύλα κανέλλας
    • χυμος λεμονιού
    • 1 κιλό αλεύρι

    Εκτέλεση
    • Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη.
    • Προσθέτετε και 1 1/4 φλυτζάνι νερό (μέσα στο οποίο έχετε βράσει από πριν, τα ξυλάκια της κανέλλας για 10 λεπτά περίπου), χυμό λεμονιού,στον οποίο έχετε διαλύσει ένα κιλό αλεύρι περίπου.
    • Πλάθετε τα κουλουράκια και τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
    Αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει...

  6. Παλιό Μέλος Το avatar του χρήστη melita
    Εγγραφή
    06-05-2009
    Περιοχή
    πάνω σε ενα σύννεφο...
    Μηνύματα
    1.043
    Μου αρέσει η ανάρτηση
    0
    Του άρεσαν 115 μηνύματα

    σε 88 αναρτήσεις

    Προεπιλογή Κουλουρακια πορτοκαλιου

    Υλικά:
    • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
    • 1 ποτήρι λάδι
    • 1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
    • 5-6 βανίλιες
    • 1 μπεικιν πάουντερ
    • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • ξύσμα πορτοκάλι

    Εκτέλεση
    • Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι , το λάδι και την ζάχαρη.
    • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    • Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ξανά.
    • Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
    • Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά τα προσθέτουμε στην λεκάνη.
    • Ανακατεύουμε καλά και συγχρόνως προσθέτουμε αλεύρι.
    • Ζυμώνουμε το μείγμα.
    • Μόλις γίνει μαλακό , αφράτο και ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι.
    • Με ένα πινελάκια λαδώνουμε το ταψί.
    • Παίρνουμε το ζυμάρι κάνουμε οτι σχεδιάκια θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί.
    • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμανσμένο φόυρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν (περίπου 10-15 λεπτά).


    ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
    • Ζάχαρη μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω εάν ο χυμός πορτοκαλιού δεν είναι τόσο γλυκός.
    Αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει...

Πληροφορίες για το θέμα

Users Browsing this Thread

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1 χρήστες.(0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ετικέτες γι'αυτό το Θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
  • BB code is σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
  • [VIDEO] ο κωδικός είναι σε λειτουργία
  • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας